cover

There Is Love in You

Four Tet

CD (2010) - Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Alternativ / Eksperimentell / Folktronica / Post-rock / Glitch / IDM

Spor:
Angel Echoes
Love Cry
Circling
Pablo's Heart
Sing
This Unfolds
Reversing
Plastic People
She Just Likes To Fight

Referanser:
Animal Collective
Fennesz
Kim Hiorthøy
Aphex Twin
Burial

Vis flere data

Se også:
Pause - Four Tet (2001)
Rounds - Four Tet (2003)
Everything Ecstatic - Four Tet (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Trollbindende produksjoner

Ikke overraskende har Four Tet laget årets første store lytteropplevelse.

Kieran Hebden bør ikke være et fremmed navn for lesere av groove. Helt siden debuten Dialogue har navnet sirkulert i disse kretser, ofte som et tegn for skuddsikre produksjoner og remixes i verdensklasse. Drevet frem av uovertruffen meloditeft, beskjeden instrumentering og magisk bruk av samples har Kieran Hebden jobbet med alt fra Battles, Sunburned Hand of Man og ikke minst Burial - alle artister som er høyt respekterte navn på blokka her på huset.

At Hebden nå gir ut et aldri så lite mesterverk under alter egoet Four Tet er derfor så lite overraskende som det kan bli. There Is Love in You er en plate så finkjemmet, elegant og selvsikker som bare en melodisk mester kan og tørr være. Alt her er på plass; spennvidden i sjangre (alt fra minimalistisk støy, fusion og dubsteb til reinspikka techno), fenomenale melodier, og ikke minst mystiske samples som tusler rundt i bakgrunnen av produksjonene som lysskye spøkelser (og ofte som reine kjærlighetsrop på Love Cry og Sing). Dette er en mektig oppvisning, reise og ikke minst opplevelse fra start til ende.

Platen åpner med lettbent dubstep, og bærer tydelige frukter av samarbeidet Hebden gjorde ifjor sammen med Burial på noen smålekre vinylutgivelser. Singelen Love Cry er for lengst en klubbhit, og remixere har trykket den til sitt bryst og forsøkt å gjøre den til sin egen.

Herfra er det vanskelig å finne dødpunkter. Enten det er den klubbvennelige Sing, den shoegazeaktige She Just Likes to Fight eller den svært deskriptive Plastic People så er det vanskelig å se noen som helst skyggeside ved denne utgivelsen.

There Is Love in You er og blir et mesterstykke fra første rytmenedslag til det siste. Og det er potensialet i enhver produksjon som understreker hvilken trollmann Hebden er med et drøss av sjangre. Ikke at det bør overraske noen som kjenner til hans tidligere utgivelser, Rounds eller Everything Ecstatic. Samarbeidene han har gjort med blant Stones Throw eller Steve Reid. Spennvidden i karrieren og utgivelsene totalt er noe som gjør Hebden til et sjeldent multitalent som bare vil fortsette å glede mange og enhver, både i og utenfor grooves leserskare.

Dette er en av de du ikke bør misse.

comments powered by Disqus

 Bjørn A. Larsen
2010-02-06..."the final cut"..?

Synes denne utgivelsen var litt sånn pink floyd final cut = god, men ikke noe nytt. Noen partier hører mer hjemme i en podcast- djmix enn på en CD. Ellers deler jeg annmelders begeistring for artisten. Liven fra København viser hans ferdigheter i å lage musikk med atmosfære og driv samtidig.

a.haaland
2010-02-07e9

fabelaktig den skiva her! den har snurra og gått siden jeg fikk fatt på den.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo