cover

Heaven and Hell

Minus Story

CD-EP (2005) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Syrepop

Minus Story fortsetter å lage syrete pop. Nå er de også litt mer nervepirrende enn tidligere.

Minus Story lager fortsatt leken, hypnotisk og syrete flott neo-pykedelisk indiepop. Årets EP Heaven and Hell er ikke like skrudd som fjorårets trippende trommepop-skive, men heller i stedet litt mer mot creepy kvaliteter. Det er ikke uten grunn at EPen avsluttes med en liten gyser av en røverhistorie.

Til tross for at innpakningen er litt streitere er imidlertid spenningen fortsatt sentral. Og på Heaven and Hell fortsetter de å ta opp arven etter Flaming Lips' syre, Elephant 6-kollektivets neo-psykedelia og et annet band med nervefyllt pop-uttrykk: Okkervil River.

Jordan Geiger og hans crew har stablet på beina fire låter til den nye EPen. I tillegg har de gjort en meget original tolkning av Misfits' Hybrid Moments, en låt som Minus Story proppet full av skeive harmonier og svevende galskap, samtidig som den gir gjenkjennelige nikk til Olivia Tremor Control fra det nevnte Elephant 6-kollektivet. Et annet band fra dette kollektivet som har vært en tydelig referanse til Minus Story er Neutral Milk Hotel, og heldigvis får vi litt trommemarsj og dommedagsperkusjon på Misery Is a Ship. Platas beste kutt er Time Wastes Itself, som flørter med nakkehårene mine og er en liten pop-perle.

Problemet med Heaven and Hell er at det blir med flørten. Og når vi vet at de bandene Minus Story slekter på fortsatt gjør sakene sine litt bedre, så blir jeg ikke helt bergtatt. Men, likevel, Minus Story bør ikke avskrives. De mangler bare en større grad av personlig touch. Med den på plass tror jeg den viktige forløsningen vil kunne komme av seg selv.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Devendra Banhart - Cripple Crow

(XL)

Velkommen til skogsfest med Sgt. Devendra's long haired gypsy family band.

Flere:

Pink Mountaintops - Outside Love
Alog - Duck-Rabbit