cover

Empress

Empress

CD (2000) - Geographic / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Lo-fi / Sadcore

Spor:
If No Hope
Quiet Nights
Your Door is Closed
A Star at Sea
Ballerina Beats
Kobe
Blackpool North
The Last Lane
Billie`s Blue

Referanser:
Low
Hood
Movietone
Slowdive

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Trist keiserinne

Vakkert og vemodig fra lavmælt Leeds-band med Nicola Hodgkinson (Boyracer) som hovedperson.

"If no hope - welcome..." Med disse ordene ønsker en hviskende kvinnestemme oss velkommen inn i Empress musikalske univers, og den linjen er ganske toneangivende for hele platen. Empress er ingen utpreget lystig gjeng. Medlemmene har sin bakgrunn fra den langt mer støyende Leeds-gruppa Boyracer, men med Empress tar de musikken i en helt annen og mye roligere retning. Med svært enkle virkemidler skaper Empress låter med en vakker og vemodig stemning, bygd rundt sparsommelig bruk av gitar, bass, trommer og piano, og krydret med forsiktige elektroniske og ambiente lyder. Nicola Hodgkinsons såre hviske-synging gjennomsyrer alle låtene, og bidrar til å skape en nesten sakral stemning, hun låter både trist og trøstende på samme tid.

Den mest åpenbare musikalske referansen er amerikanske Low, som dyrker den samme saktmodige tristesse og minimalistiske uttrykk. Empress tar "less is more" tankegangen enda lenger, og lar rommet mellom lydene bli en viktig del av musikken. Enkelte av låtene er så sparsomt arrangert at lyden av fingre som glir over gitarstrengene blir en fremtredende del av lydbildet. Låtene på plata har ofte et nesten skisseaktig preg, med mer vekt på stemning enn melodi, noe som gjorde meg skeptisk ved første gjennomlytting. Trist betyr ikke nødvendigvis vakkert, det kan like ofte bli kjedelig og monotont, men ikke så med Empress. Etter flere runder i spilleren siger Empress skjøre melankoli inn og blir sittende. Platen varer bare i 28 minutter, og når den er slutt får man lyst til å spille den på nytt, igjen og igjen.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo