cover

Harp's Old Master

Phelan Sheppard

CD (2006) - Leaf Label / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Folktronica / Cinematisk / Dub / Ambient / Avantgarde / Minimalisme

Spor:
Hazel Wand
Broken in the Wrong Places
Weaving Song
Tjarno
Collapsing Cat
The Plantagenet Whore
Oriental Star
Parachute Seeds
Anuncios Perfumados
Water Clock
Lady Never City

Referanser:
Cluster
Brian Eno
Bell Orchestre
Aphex Twin
Steve Reich

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Cineastisk melankoli og strengeleik

Det er en mangefasettert musikalsk reise som herrene Keiron Phelan og David Sheppard tar oss med på her.

Harps Old Master inneholder ingen harpemusikk. Derimot bys vi på et atmosfærisk verk av kaleidoskopisk karakter fra duoen Phelan Sheppard. Det handler om en følsom sammenføring av filmmusikk, elektronika, jazz, vindlyder og andre field recordings og dub.

Uttrykket er hviskende filmatisk med spansktalende snakkesyngende vocal, perkussive skjelvinger og vindlyder. Musikken forandrer seg sakte, nesten teatralsk fra sted til sted, som en klassisk europeisk kunstfilm.

Forandringene skjer ved ørsmå endringer i gitartoning og lignende. Som lytter involveres du sterkt i dette frodige, behagelige, uttrykksfulle og melankolske landskapet i all dets smektende skjønnhet. Kanskje kan vi beskrive det som en form for ambient folktronika. Her er også elementer av neo-klassisme og brass.

Williard Grant Conspiracys Josh Hillmann får en sentral rolle på platen med å binde musikken sammen med sin fiolin og bratsj som begge har sentral plass. Produsent Guy Fixsen, som tidligere har hatt fingrene bort i blant andre My Bloody valentine og The Breeders når han ikke har vært opptatt med sitt eget Laika, krydrer lydbildet med trompeter, moog bass, og legger dessuten inn trommemaskiner.

Ines Naranjos vokal på Collapsing Cat er både naturlig og rik på stemninger. Elektronikk og akustiske instrumenter har sjelden vært ført sammen så naturlig og klangfullt. Selv ansvarer de to hovedmennene bak dette overskuddsprosjektet for gitar, kontrabass, keyboards, treblåsere, perkusjon og malletts. Noe av det instrumenter de ikke har spilt før. Her ligger mye av nøkkelen til denne platens finesse; den avslappede og naturlige tilnærmingen og åpne, prøvende holdningen de har til sitt tablå.

Duoens interesse for musikken til Brian Eno, Cluster og Can er hørbar, men først og fremst merkbar gjennom deres holdning til studioet som et ekstra instrument. Sammen skaper en finstemt melankoli og vakker skjønnhet. Jeg har ikke hørt debuten og er heller ikke veldig kjent med deres andre prosjekt State River Widening, og nøyer meg derfor med å slå fast at dette er en usedvanlig flott skive. Wisdom of Harry: Sheppards prosjekt med Pete Astor (The Weather Prophets, The Loft) vil jeg også anbefale, Ellis Island Sound, det andre prosjektet til Sheppard og Astor får dere sjekke ut selv. Likedan Lear med Sheppard og Ines Naranjo og Phelans samarbeid med Susan Bauzsat.

Mer om Harp's Old Master: dotshop.se

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Ralph Myerz & The Jack Herren Band - A Special EP

(Emperor Norton)

Nytt skudd på det elektroniske treet leverer fine finesser i kjent bergensk stil.

Flere:

The Modern Lovers - Modern Lovers
Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet