cover

Niende

Hellbillies

CD (2004) - Warner Music / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Countryrock

Spor:
Råka tå ei pil
Sju
Skulde vore ein rikmann
Mikrobølgeliv
Hei, hei advokat
Kvilestein
Dyrt å spå
Innst i øyra
For sein
Fønvind
Rir på ein rein

Referanser:
The Band
Tolv Volt
The Respatexans
LoMsk

Vis flere data

Se også:
Spissrotgang - Hellbillies (2007)
Leite Etter Lykka - Hellbillies (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Glad oppdagelse

Kjemp mot dine eventuelle fordommer og oppdag et av Norges aller beste band.

Hellbillies spiller bedre enn de aller fleste andre band i Norge. Rock fra indre Buskerud, med tekster på dialekt, høres kanskje ikke så veldig lovende ut, men legg bort alle fordommene du måtte ha og åpne hjertet ditt for Norges beste countryband.

Aslag Haugen synger rett og slett knallgodt, lillebror Lars Håvard spiller livskiten ut av diverse strengeinstrumenter og resten av bandet bygger en solid grunnmur av bass, trommer, trekkspill, piano og andre instrumenter en sang måtte trenge. 

For når alt kommer til alt, er det låtene som bærer Hellbillies sine udiskutable evner som musikere. Jeg innrømmer villig at mitt forhold til bandet har vært til tider anstrengt. Jeg har kjempet mot mine egne fordommer og heldigvis klart, på et vis, å luke bort de mest harry låtene og de mest keitete tekstene.

Det er sjelden at jeg hører på radio, men noen ganger står den på der jeg måtte befinne meg. Enda sjeldnere hender det at det spilles noe jeg faktisk liker, men i det siste har både "Råka tå ei pil" og "Mikrobølgeliv" snurret på P1. Da blir jeg glad. Mest for førstnevnte.

Andre gode låter på "Niende" er den raggete og overtroiske "Sju", den vakre og skjøre "Kvilestein", den bittersøte "For sein" og den ultimate kjærlighetserklæringen "Fønvind".

Kjemp mot dine eventuelle fordommer og oppdag et av Norges aller beste band. Liker du melodiøs poprock, med tilsnitt av viser og countrymusikk, er Hellbillies sin niende plate et sikkert valg.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Monster Mike Welch - Cryin' Hey!

(DixieFrog)

Unge og lovende Mike Welch kommer ut av det blå og leverer fra seg noe så deilig som en komplett, moderne bluesplate.

Flere:

The National - High Violet
Flunk - For Sleepyheads Only