cover

Dead End

Kristofer Åström & Hidden Truck

CD-EP (2003) - Startracks / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Musikk som er lei av livet

Kristofer Åström er Ryan Adams sin deprimerte lillebror fra langt nord i Sverige.

Kristofer Åström er Ryan Adams sin deprimerte lillebror fra langt nord i Sverige.

På "Dead end" minner han også om Townes van Zandt og Nick Drake. Men da tenker jeg ikke på Nick Drake slik han hørtes ut i 1969, da han hadde håp i stemmen og det var fem løv igjen på treet. Jeg ser for meg Nick Drake i 1974, da høsten var kommet og han satt på rommet sitt med lange, brune negler og kikket ut på en rosa måne.

Dette er sanger som stenger hodet mot veggen.

Dette er musikk som er lei av livet.

"I've been thinking 'bout dying,
sometimes I don't know,
where else to go."


Kristofer Åström har mye til felles med Ryan Adams, men er mørkere og mer innadvendt. På "Dead end" gjør han fem sanger, inkludert en coverversjon av "You are my sunshine".

Kristofer Åström har definitivt ikke havnet i en blindvei som soloartist. Likevel er dette det siste vi får høre fra ham på ei stund. I tida framover skal svensken konsentrere seg om jobben som vokalist og gitarist i gruppa Fireside.

Den nye plata deres bør være vanvittig bra.

"Dead end" er noe av det beste jeg har hørt så langt i år. Ryan Adams har ikke vært så jevn og god som dette siden "Heartbreaker". Størst inntrykk gjør faktisk "You are my sunshine", skrevet av Jimmy Davis og Charles Mitchell. Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle skrive, men nå forstår jeg omsider hvorfor Bob Dylan og Johnny Cash plukket fram denne sangen i 1969, under opptakene til "Nashville skyline".

Fra nå av er det Kristofer Åström sin versjon jeg kommer til å høre. "You are my sunshine" er forandret for evig og alltid, samme hvor mange ganger den blir spilt på Old Trafford.

Kristofer Åström presser tårene ut gjennom munnspillet. "You are my sunshine" blir en tung, nattsvart blues, en naken og ærlig salme.

"As I lay sleeping,
I dreamt I held you in my arms.
When I awoke dear,
I was mistanken,
so I hung my head and cried."

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Beirut - Gulag Orkestar

(Ba Da Bing!)

19 år unge Zach Condon leder an marsjerende sigøynere i en hitparade av utbasunerende skrangleorkestre i majestetiske fanfarer.

Flere:

Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday
Mahjongg - Kontpab