cover

Closer to the Cliff

Robedoor

CD (2008) - Interregnum

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ambient / Drone / Eksperimentell / Støy

Spor:
Divination Calling
Cocoon of the Cross
White Eyes/White Wail
Tethered Outside Creation

Referanser:
House of Low Culture
James Plotkin
Loscil
Sunn O)))
Prurient
Tim Hecker
Double Leopards
Nadja

Vis flere data

Se også:
Rancor Keeper - Robedoor (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Mørkets hjerte

Etterdønninger av katastrofale hendelser og urovekkende varsler om kommende. Robedoor åpner døren inn i mørket.

For en herlig grufull plate! Los Angeles-duoen Robedoor overgår seg selv med disse fire sporene som synker dypt, dypt ned i mørkets hjerte. Svart ambient, doomdroner og kvernende materie av støy danner dette skrekkens filmscenario. Handlingen utspiller seg med ytterst langsomme bevegelser på vei mot det ukjente, klimaks er langt unna og slutten blir alt annet enn lykkelig.

Robedoor har tidligere blitt omtalt her på groove. Rancor Keeper ble utgitt på svenske Release the Bats, mens Closer to the Cliff slippes av norske Interregnum, mastret av Lasse Marhaug, og den lekre platen droppes i et opplag på usle 300. Disse venner av Skandinavia bør ha stort nedslagsfelt her i det arktiske nord. Dette er musikk så langt fra hvite strender og håpefull himmel som det strengt tatt er mulig å komme. Mange av begrepene brukt om Rancor Keeper er like gyldige her (konstant masse, rumlende trusselbilde, marerittaktige droneritualer, okkult atmosfære). Closer to the Cliff er ingen skarp dreining for Robedoor, men enda skumlere og enda svartere sitter man faktisk igjen med flere nupper på nakken denne gang.

Mens Robedoor tidligere var noe mer eksplosjonsartet og utagerende står de her igjen som det motsatte. Hudløse skrik skjuler seg i den massive deigen av uformelig uhygge som kverner og går. Sjekk særlig killeren Cocoon of the Cross som er et slags vanhellig møte mellom Sleep, Aphex Twin og Wolf Eyes som en liten smak på hva slags heksebrygg disse to er kapable til å skape. Kvarterlange Tethered Outside Creation imploderer rundt oss med nådeløs kraft, og det er her, midt i dette iskalde mørke mens en knoklete hånd banker på en morken dør at det blir klart; Robedoor lager ikke bare skumle og slemme toner, de lager også uendelig vakker musikk.

Robedoor har med dette tatt ett skritt nærmere kanten av stupet. Jeg tør ikke tenke på hva som finnes der nede i mørket.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Animal Collective - Sung Tongs

(Fat Cat)

Naturbarn fra Maryland byr på 50 minutter med friske urter, nøtter og bær. Og noen magiske sopper til dessert.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Sufjan Stevens - The Age Of Adz