cover

Get Shot

Fireside

CD (2003) - Startracks / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Indierock

Spor:
All You Had
Follow Follow
The Betrayer
Backwards Over Germany
Throw It Away
I'm Coming Home
Problem (to you)
All Criminals Are Us
Swinging Sid's Chain Around
Player

Referanser:
Black Rebel Motorcycle Club

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


I might just do that...

En velprodusert plate, men uten bra låter hjelper det meg like mye som Ritalin og Dimmu Borgir hjelper mot søvnløshet.

Svenske Fireside er et nokså ubeskrevet kapittel i min bok. Nå er de ute med et nytt album, og gjør forsåvidt en grei jobb, men imponerer meg ikke stort. Etter en bra åpning med den behagelige All You Had, blir man sittende gjennom hele plata og vente på at de bra sangene skal komme, men de kommer dessverre aldri.

Helhetlig sett er det ingen av de andre låtene som har noe unikt eller nyskapende over seg, og det er ingen som umiddelbart vekker oppmerksomhet. Helhetlig sett, vel å merke... Enkelte av sangene inneholder partier som virker lovende, som for eksempel begynnelsen av Backwards Over Germany, men det koker som oftest bort i intet. All You Had, derimot, har bra melodi og et godt refreng, noe resten av plata savner sårt. Middelmådig er ordet. Og når man kommer ut med sitt sjette album, og enda ikke har slått skikkelig igjennom, burde låtene være litt bedre enn middelmådig.

Låta I'm Coming Home kunne ha vært bra. Den har en rolig, avslappet melankolsk stemning, men den mangler variasjon og den vokser ikke i løpet av de vel seks minuttene den varer. The Betrayer har jeg gått lei av før det har gått 20 sekunder, mye takket være den stadige anstrengte og slitsomme gjentakelsen av frasen "I'm the betrayer!".

Produksjonsmessig er dette en meget bra plate - der har Kalle Gustafsson Jerneholm fra Soundtrack Of Our Lives gjort en bra jobb. Plata har et velklingende retro lydbilde med klare gitarer, drivende bass, to-tre lag med ørlite forvrengt vokal og velbalansert bakgrunnsvokal. Men uten de store låtene hjelper det meg like mye som Ritalin og Dimmu Borgir hjelper mot søvnløshet.

Hadde dette vært Fireside sitt debutalbum hadde jeg sikkert sagt at dette var et lovende band, at de manglet de gode låtene, men at de sikkert kom på neste plate. Men når dette er deres sjette album, tenker jeg at toget muligens har gått. Og at ruta er midlertidig innstilt på ubestemt tid...

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Josephine

(Secretly Canadian)

Dødens lange skygger gir Jason Molina fornyet gnist.

Flere:

Two Gallants - What the Toll Tells
Vapnet - Döda Fallet