cover

Teenage Queen

Helldorado

CD-single (2004) - Checkpoint Charlie / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ørken Punk

Helldorado punk-surfer gjennom Ville Vesten på vei til sin første langspiller.

Helldorado er et av Zoom-bandene fra et par år tilbake. Den gang reiste de land og strand rundt sammen med blant andre gutta i John Doe. Det var John Doe som først "breaka" av de to. Gode kritikker for konsertene, samt en fullengder utgitt på et stort selskap førte til stor interesse fra bandet, både fra presse og platekjøpere. John Doe fikk oppfylt sin guttedrøm, og nå virker det som om Helldorado står for tur.

Hvis Helldorado klarer å karre til seg medienes oppmerksomhet, og er i stand til å skrive låter som på denne singelen, samt Lost Highway EP, er dette dømt til å bli bra. Teenage Queen er første smakebit fra deres kommende album-debut (som etter planen slippes i begynnelsen av februar 2004), og det virker som rocke-glade her på berget har noe stort å se frem til. Jeg husker den dystre tordenværs-rocken fra Lost Highway og hvordan bandet klarte å kjøre full pupp alle låtene gjennom, uten en eneste gang å miste fokus. Foreløpig kan du glemme den dystre torden-rocken fra siste korsvei, den er i hvert fall fraværende på denne singelen. Dette er snarere en punka opplevelse enn noen deppa tåreperser, hvilket gjør bandet mer allsidig uten å sette dem i noen bestemt bås, slik forgjengeren hadde en liten tendens til å gjøre.

På denne singelen kan Helldorados lydbilde best beskrives som en slags møkkete utgave av Silver, og dét skulle spille fletta av hele den Ville Vesten i en eller annen støvete saloon i Dodge City. Selv kaller bandet musikken sin for Morgan Kane-Rock. En meget adekvat beskrivelse. Men der Morgan Kane trakk revolveren sin, griper medlemmene i Helldorado til gitarene sine, og det duelleres heftig i kule gitar-riffs og oppegående rock'n'roll. En slik duellering kan best oppleves på andresporet Surfin' Transylvania. En instrumental gærningene i Los Plantronics vil få våte drømmer av. Dette er en slags surfpunk-låt i ørken-modus.

Undertegnede ser frem mot album-debuten med skrekkblandet fryd. Man blir jo nesten skremt av tanken på at et forrykende band som Helldorado skal debutere, og pumpe slitne norske øreganger fulle av støvete punk-rock i beste Gun Club-stil. Denne singelen er ikke lang nok til å "naile" toppkarakteren, men den viser i hvert fall at Helldorado har potensialet til å bli et allsidig band det skal bli spennende å følge i fremtiden.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo