cover

To Friends and Followers

John's Epic

CD (2007) - Division / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Countrypop / Akustisk

Spor:
Twilight
Lucie
To Friends and Followers
Wishful Thinker
When Birds Do Sing
Somewhere in America
Seeing Through
Woodland
John's Epic
Starting All Over Again
Need a Change
My Fortune

Referanser:
Marit Larsen
Lene Marlin
Lisa Ekdahl
The Cardigans

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Behagelig bris

En lovende debut som kunne vunnet på et mer spenstig lydbilde.

John's Epic er en norsk-svensk trio, som bedriver akustisk popmusikk i vise- og countryland. To Friends and Followers er deres debutalbum, og her serverer de tolv låter, som hevdes å komme rett fra hjertet.

Som forventet i denne genren, er det et lavmælt lydbilde som preger disse låtene. Det er melodiene som synges av Elin Glende som står i sentrum, uten for mye distraksjoner i form av instrumental fiksfakseri. Men det er absolutt ikke slik at hennes vokal havner i fokus på grunn av et dominerende volum. Glende har en lys og luftig stemme, som uten å høres sytete ut har noe kledelig skjørt over seg. Nå er det slik at luftige vokaler har en tendens til å skape an svak kløe hos undertegnede, men når jeg klarer å tolerere Jane Birkin, er det ikke slik at Elin Glende er i noen direkte faresone. Like fullt, føler jeg at vokalpartiene som stikker seg ut på en positiv måte her, er da jobben deles med bandkollega Johan Lundgren. Disse to stemmene sammen, skaper et behagelig avbrekk til et uttrykk som til tider kan bli litt i overkant sparsomt.

Behagelig er vel ordet som er mest dekkende når det kommer til alle elementene ved dette albumet. Instrumenteringen er behagelig, vokalen er behagelig, melodiene er behagelige. Men så er det nå enn slik at for mye av det gode, ofte kan bli litt kjedelig. Jeg hater meg selv for å si dette, men jeg må innrømme at jeg savner litt nerve. Det føles veldig trygt gjennom hele plata, og selv om jeg ikke på noen måte har et behov for at all musikk må være "krevende og utfordrende", blir det altså noe som mangler.

Men at det er en samling solide poplåter på albumet, er det ingen tvil om. Min favoritt er When Birds Do Sing. Mot slutten her er det noen flotte partier med koring, der Elin korer seg selv på vakkert vis. Dette føles så rett at jeg i øyeblikket tenker at alle burde kore seg selv, hele tiden.

To Friends and Followers er en hyggelig plate med melodier som setter seg seg fort, og jeg tar meg selv i å nynne på flere av låtene. Så gjenstår det bare å se hvor lenge de holder seg i bevisstheten.

John's Epic skaper ikke storm med denne utgivelsen, men det er heller ingen flau bris. Bare en litt anonym en.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People

(Moserobie)

Hovedbandet i Moserobiefamilien er tilbake med et helakustisk uttrykk på sitt tredje album. Ruskträsk er gjest.

Flere:

Plastikman - Closer
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver