cover

Guns Tonight

Superfamily

CD (2009) - Propeller / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Synth

Spor:
The Songs Of The Weak Will Die
I'll Never Pull It Off
Let's Go Dancing
Been Such A Long Time
Guns Tonight
The Dive
Commit Self-Portrait
Your New World
This Is Not The Time

Referanser:
The Killers
a-ha
The Cure

Vis flere data

Se også:
Champagne EP - Superfamily (2004)
Warszawa - Superfamily (2007)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ett skritt fram, og tre tilbake

Det eneste skrittet Superfamily har tatt fremover, er at de har kommet med en ny plate.

Superfamily er tilbake og skal følge opp plata Warszawa som for et par år siden var en suksess for bandet fra Moss. De beviser glimtvis at de har noe for seg, men det blir forutsigbart og til tider kjedelig. Dette albumet kan sammenlignes litt med å ta sølv i Tippeligaen for så å rykke ned året etterpå. Det samme gamle funker kanskje ikke helt som bandet trodde da de satte seg ned for å gjøre denne skiva.

Lydbildet har forandret seg litt, og dette nye albumet er preget av liveinnspillinger. Grunnen til dette kan nok skyldes at bandet har byttet trommeslager og trommemaskinen har fått mer hvile enn den har fått tidligere. Denne forandringen har ikke hatt det resultatet bandet nok har ønsket.

Det er noen eksempler som gjør at de står fram som et godt band, men toppnivået på denne skiva er for lavt. For det er når Superfamily slipper seg løs og tryller fram susende pop-rock de formidler seg best. Dessverre faller de kanskje i noen fallgruver, og vil vise at de kan spille på flere strenger. Spørsmålet er bare om de kan det. De bør kanskje holde seg til det de gjør best; catchy poplåter med fengende refreng.

Guns Tonight starter rimelig bra med åpningssporet The Songs Of The Weak Will Die, men det er slik at helheten blir middelmådig, selv om låter som tittelsporet Guns Tonight og sangen før tittelsporet, Been Such A Long Time trekker opp og er gode eksempler Superfamily på sitt beste, holder det alikevel ikke i lengden. De har tatt seg god tid etter forrige utgivelse til å jobbe med denne, men de burde nok ha tenkt seg om en gang eller to før de valgte å følge opp Warszawa.

Vokalbruken er noe av det første som slår en når man hører på Superfamily, og Steven Wilson er en meget habil vokalist som passer godt til denne sjangeren. Det er lite å trekke på vokalen, men det hjelper ikke stort når låtene som skal synges ikke holder mål. Et godt eksempel på det er låta The Dive, som er årets kjedeligste låt. For det blir dessverre slik at låtene er av slett kvalitet og det passer heller ikke til den formidlingen vokalisten er best på.

Det eneste skrittet Superfamily har tatt fremover, er at de har kommet med en ny plate. Som band har de tatt flere skritt tilbake. De har ikke utviklet seg i så stor retning som de kanskje hadde potensiale til å gjøre. Alikevel viser de tidvis at de kan snekre sammen noe som er mer enn middels, men denne gangen når ikke Superfamily opp.

comments powered by Disqus

 



Johnny Olsen
2009-12-15Liveinnspillinger???

Hvis du tror/anmelder den skiva der med utgangspunkt at den er preget av liveinnspillinger, så tror jeg kanskje du bør vurdere et nytt yrke ... Og hva er greia med å anmelde denne skiva nå? Kom jo i august jo!

2009-12-15Aktualitet

Et evig tilbakevendende tema. Så klart vi burde vært omtalt mest mulig på utgivelsesdato. Men på den annen side: Vi er ingen dagsavis. Disse omtalene vil bli liggende publisert i mange år fremover. Da har ikke en måned eller to så stor betydning.

Mattias
2009-12-15Svak anmeldelse

Vanligvis synes jeg Grooves anmeldelser er både velskrevne og relativt godt begrunnede, men denne anmeldelsen var ingen av delene. Det er ingen sammenheng i argumentasjonen (noen av låtene er bra, men hele plata er dårlig. (Og Dive er faktisk årets kjedeligste låt?!)).
Selv synes jeg bandet har tatt et spennende steg i en litt mørkere retning, selvom deres liveimage og generelle sympatiske fremtoning kanskje dekker over dette.
Plata er kanskje ikke like hit-tung som den forrige, men kvalitetsmessig er den fullt på høyde, og det er få band i Norge i dag som mestrer låtskriverhåndverket så godt som Superfamily.
Terningkast fem.

Johnny
2009-12-15Aktualitet?

4 måneder etter ugivelsesdato er jo vesentlig mer enn én måned eller to, spesielt når man snakker om en utgivelse fra en Spellemannsvinner som ikke akkurat gikk resten av anmelder-Norge hus forbi. Det må du vel være enig i Bjørn? Uansett, synes anmeldelsen er usedvanlig dårlig skrevet med masse selvmotsigelser hele veien. Både rart og skuffende fra et et nettsted som Groove dette.

Fredrik R
2009-12-16Dette var triste greier, Anders Bø

Dere bør vel bruke anmeldere som har noe mer innsikt i musikk enn dette - på et såpass seriøst nettsted? Man kan være enig eller uenig i at Guns Tonight er en dårligere plate enn Warszawa, men synspunktene som fremsettes her er jo latterlige overflateanalyser som alle lesere på groove ser rett gjennom. At Superfamily bare egner seg til lette poplåter er noe alle som har lyttet nøye på albumet eller sett bandet live kan avkrefte ganske raskt. Skal man skrive noe som er verdt å lese om dette bandet må man i det minste forsøke å dykke ned musikken som her ligger et sted i skjæringspunktet mellom pop med avanserte harmonier, tungt mørke fra den kalde krigen og absurd teater. Vanskelig å forstå hva som er forutsigbart med dette meget særegne konseptet. Uttalelser som at "The Dive" er årets kjedeligste låt hører vel helst hjemme i tabloidpressen. Leste i et intervju at den låta handler som det første medisinske eksperimentet med narkose - kanskje det kan forklare noe at det seige draget i låten som Anders Bø avslår som kjedelig? Her blir dessverre grooves anmelder avkledd av sin egen tekst.

Jonas
2009-12-29lettet

Hei. Jeg kjøpte Guns Tonight med en gang den kom ut, men har ikke hørt på den en eneste gang i påvente anmeldelsen til Groove, og selv om Groove var hindret fra å utstede den pga sin backlog som var tilsynelatende på hele tre + måneder, var den verdt å vente på!

Jeg synes ikke at Groove må forsvare seg for at de går relativt sent ut med anmeldelsene sine eller bekymre seg for sin relevans i markedet til tross for at 95+% av de som vurderer innkjøp av et album som Guns Tonight (og de fleste andre albumer for den saks skyld) konkluderer ja eller nei innen en måned eller to etter utslipp.

Man skal, som tidligere nevnt av noen andre, heller ikke glemme at disse anmeldelser blir liggende noen år også, slik at, de 5 eller 6 som etter hvert ønsker å slå opp Groove sitt syn på obskure norske utgivelser også har et tilbud.

Det var deilig å få tømt seg. Nå har jeg tenkt å se var Groove hadde å si om 120 Days 2. album. Nei, den har ikke kommet enda! Slapp av, Groove, dere har da god tid!

LLS
2009-12-29Sent og tidlig

Jeg fikk ikke med meg at denne kom i august, og synes det var helt greit å lese om den nå. De aller fleste plater bør vel klare å holde seg relativt aktuelle i fire-fem måneder. Hvis de ikke klarer det, er de antagelig i utgangspunktet irrelevante.

Teksten har jeg ikke tenkt til å mene noe om før jeg har hørt platen.

Artikler, nyheter


Ekstranummer #63: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 7

Krigstegneserier ble lest av gammel og ung og holdt minnet om andre verdenskrig friskt. Superheltene fristet derimot magrere kår i Norge. Ble de for futuristiske og teknologioptimistiske for tidas tilbakeskuende klima?

Podium

Hovedsiden / Siste:

Hei, jeg heter Adrian og er...
31.10.14 - 12:26

Svart/hvitt er i det minste...
25.10.14 - 07:37

Svart/hvitt er i det minste bedre...
25.10.14 - 07:37

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo


Ought - More Than Any Other Day

(Constellation)

I avdelinga postpunk med noko attåt serverer Ought eit særs overtydande tilskot.

Tidligere: