cover

Superunknown

Soundgarden

CD (1994) - A&M / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Grunge / Alternativ / Tungrock

Spor:
Let Me Drown
My Wave
Fell on Black Days
Mailman
Superunknown
Head Down
Black Hole Sun
Spoonman
Limo Wreck
The Day I Tried to Live
Kickstand
Fresh Tendrils
4th of July
Half
Like Suicide

Referanser:
Nirvana
Pearl Jam

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Seattles stolte øyeblikk

Et av høydepunktene i nittitallets rockhistorie er signert Soundgarden.

Gode venner er utrolig kjekt å ha. Jeg har en kompis som stadig introduserer meg for nye plater og band, og svært mange av anbefalingene hans har blitt stående i favoritthylla. Det gjelder også Soundgarden og skiva "Superunknown" fra 1994.

Sammen med Pearl Jam og Nirvana står Soundgarden for undertegnede som symbolet på den tyngre rockens revival på nittitallet. Med Chris Cornells innbitte og sterke vokal over massive men samtidig lekne gitarrock-arrangementer av den tunge typen, leverte bandet flere av høydepunktene i nittitallets rockhistorie, og mange av dem finner du på "Superunknown".

Personlige favoritter må sies å være de rolige "Fell on Black Days" og "Black Hole Sun", den meget spretne og groovy "Spoonman", og i og for seg tittellåta "Superunknown", som banker seg gjennom anlegget til du svetter på ryggen. Herlig. Men resten av de 15 sporene ligger ikke langt tilbake for høydepunktene, og dermed har vi en CD man ofte tar seg selv i å spille hele veien gjennom. Bra greier.

I forhold til den tidligere utgivelsen "Badmotorfinger" er låtene langt mer solide og bedre gjennomarbeidet. Cornells vokal kommer tydeligere fram, og er et bærende element sammen med gode melodier. Vi må også trekke fra gitarist og ko-låtskriver Kim Thayil og dennes sugende gitarriff.

Dessverre splittet Soundgarden etter 96-utgivelsen "Down on the upside", og som en annen anmelder har skrevet her på groove.no, er Cornells solostoff etter dette ikke noen fullgod erstatning for det Soundgarden holdt med på i første halvdel av nittitallet. Dermed er vi i hvert fall to som venter på en gjenforening... Mens vi venter er "Superunknown" garantert en hyppig gjest i undertegnedes CD-spiller. En klassiker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly

(Aftermath / Interscope)

Ei funky reise inn i ei uroleg og samansett sjel, i ei uroleg og uforståelig tid.

Flere:

The Loch Ness Mouse - 11-22
Diverse artister - Song of America