cover

Reversed EP

Gluecifer

CD-EP (2002) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


I høygir

Gluecifer skuffer aldri live. Nå er også studioproduksjonene på et voldsomt høyt nivå.

Gluecifer utgir antagelig denne EPen nå for å holde på oppmerksomheten før de skal turnere Norge høsten 2002. Ikke noen dum ide, i og for seg. Forrige skive, Basement Apes (april, 2002), holdt et meget høyt nivå og viste at Gluecifer kan rocke i studio også. De nye låtene på denne utgivelsen er hentet fra de samme innspillingene.

Tittellåta var et av høydepunktene på Basement Apes og fortjener absolutt å bli utgitt på EP/singel. I tillegg er det med en annen tidligere utgitt låt; Ducktail Heat er med i en liveversjon fra Norwegian Wood i sommer. Nå synes ikke jeg liveutgaver er en god måte å fylle ut plater, men jeg må innrømme at dette føles nesten som å være på Gluecifer-konsert (noe som alltid er en opplevelse).

De to nye låtene holder overraskende høyt nivå, og bærer ikke noe b-sidepreg. Plastic Hand er en skikkelig heavyrocker man ikke skal kimse av. Klassisk hard rock'n'roll som den nye generasjonen imageband bare kan drømme om. Surrender (cover av amerikanske Cheap Trick) har Gluecifer spilt live ganske lenge. I studioversjonen får de til å sette sitt eget preg på den. Dette er et par hakk tøffere enn hva The Vikings fikk til med samme låt for noen år siden.

Alt i alt er Reversed EP vel anvendte penger (cirka en femtilapp). Det kan også være en god introduksjon til hva bandet står for, om noen skulle være ukjente med det. I et år hvor det har gått inflasjon i norske EPer er jeg villig til å kalle denne en av de mest underholdende. Jeg skulle bare ønske den inneholdt enda mer ferskt materiale.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo