cover

Olympic Games

Siinai

CD (2011) - Splendour / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Krautrock / Ambient / Post-rock

Spor:
Anthem 1 & 2
Anthem 3
Marathon
Mt. Olympos
Munich 1972
Victory
Olympic Fire
Finish Line

Referanser:
Spacemen 3
Joensuu 1685
Neu!
Can

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sølvmedalje

Et ekstremt lekkert og befriende modig album fra den finske indiesupergruppa.

Det lages ikke skiver som dette lengre. Det er i alle fall lenge mellom hver gang, og det er kanskje like greit at de fleste har skjønt at det ikke er noe vits i å følge opp det band som Spacemen 3 og Neu har gjort. Det kan vel neppe gjøres bedre uansett. Det er lett å gå på trynet, det er helt sikkert, men Siinai har funnet en svært tiltalende retning, og utfyller med det seg selv på en enestående måte.

Siinai er et instrumentalband som består av medlemmer fra Joenssu 1685 og Zebra And Snake, to band som har fått en del oppmerksomhet de siste par årene, og blant annet spilt på by:Larm. For de som kanskje ikke har inngående kjennskap til de to nevnte bandene, så kan det i alle fall sies at det er to vidt forskjellige band, og at ingen av de har særlig fellestrekk med Siinai. Siinai har fått et umiddelbart godt grep om de mer ambiente kvalitetene av rocken, men har samtidig greid å få det til å bli veldig storslagent. Etter noen gjennomlyttinger så skjønner man faktisk at Vangelis blir nevnt som ett av referansepunktene. Når det er sagt så skygger Siinai en hel del mer unna de markerte melodiene. Siinai driver ikke med sånt. Siinai snakker mer til sjelen enn noe annet, og det ved å ta i bruk alt fra støy til stillhet som virkemidler. Strukturmessig er det tidvis ekstremt fornøyelig, selv om det tas i bruk mye av det samme som band som Spacemen 3 behersket så utrolig bra. Noen ganger kan man nesten tenke at Siinai er et postrockband, og det er vel der den største forskjellen ligger.

Jeg forventer å se Siinai her til lands kjapt. Jeg forventer at Olympic Games mottar en nominasjon til årets Nordic Music Prize på by:Larm. Jeg forventer gåsehud og tårer. Og jeg krever å få oppleve alt på nytt igjen, og på nytt igjen, helt til alt er tomt.

Er det for mye å be om?

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo