cover

Solon

Honeymunch

CD (2003) - Suonaphone / Irma / M3

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Nu jazz / Breakbeat / Easy Listening

Spor:
Cascara
Solon
Succo
Recordalectro
Orbit
Burn
Dobbins
Urxa
Nord Lead
Sheva
Tipps & Tricks
Cascara (Remix)

Referanser:
The Mercury Program
Jaga Jazzist
Xaver Fischer Trio
Kraan

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Orbit Düsseldorf

Nu-jazz er kanskje mindre populært enn for noen år siden, men det stopper ikke tyske Honeymunch.

Düsseldorf-gruppa Honeymunch har spilt på nu-jazz klubber Tyskland rundt siden 2001. Nå har de også klart sitt første album Solon, utgitt på det italienske selskapet Suonaphone.

Deres honningmyke og harmoniske instrumentale klubb-jazz er dominert av det tette samspillet mellom Ulf Gronen (elgitar) og Ralf Stritt (keyboards, mest Fender Rhodes). Rytmeseksjonen har hjelp av en ekstra perkusjonist, noe som gjør rytmene livligere og skaper en slags kvasi-latinsk følelse. Faktisk kan man grave litt her og finne røtter tilbake til legendariske Kraan, særlig fra den perioden de hadde med Ingo Bischof på keyboards (1976-1978). Andreas Stickel er ingen Helmut Hattler, men flytter absolutt fingrene fort nok til at basspartiene spretter ut av høyttalerne. Bandet høres veldig samspilte ut og har nok hatt godt av alle spillejobbene.

Det gjøres ikke så mye nytt på Solon. Den ligger og flyter farlig nær easy-listening eller agentfilm-lydspor, men redder seg på snertne musikalske utviklinger, temaer som setter seg fast, og kjapp, dynamisk rytmikk (hør på tittelsporet!). Selv om plata er laget for dansegulvet synes jeg den passer bedre til bilkjøring eller som halvslumrende bakgrunnsmusikk til forskjellig jobbing. Det skjer ikke noe radikalt uventet her, men ikke alle plater skal prøve å imponere deg med en IQ på 210!

Til sommeren kan du feste motorbåten til en liten holme med et langt tau, slik at du kjører i ring hele tiden. Len deg så tilbake på den medbragte madrassen og sett på Solon. Plata gir deg virkelig følelsen av behagelig transport framover mot stedet du startet.

Slett ikke den verste nu-jazz plata jeg har hørt og et utpreget nisjeprodukt som sikkert vil appellere til dem som ser etter fete jazz-grooves.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

Noxagt - Turning It Down Since 2001
Saint Etienne - Smash The System - Singles And More