cover

Julenissens Testamente

Lyd

CD-single (2002) - Duplex / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Rap / Humor / Julemusikk

Spor:
Julenissens Testamente
En Sang Om Giverglede og Nestekjærlighet

Referanser:
Gartnerlosjen
Bare Egil Band
Black Debbath

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Munnvann

Kunstnerkollektivet LYD med julesingel om en depressiv nisse og seksuell frustrasjon.

LYD (lek, ytringsfrihet og demokrati) har tidligere vært en av landets morsomste liveopplevelser. På plate har ikke alt vært like morsomt. Man får innimellom inntrykk av at låtskrivingsprosessene tar litt vel kort tid. De lot sist høre fra seg i 1998 med Familien Ost, og senere Takk For Kniven. Årets CD-comeback skjer i form av en julesingel.

Låta Julenissens Testamente er en parodi på norsk rap, og spesielt Tungtvann. Tulling og tøysing med Eminem er det også mulig å finne. Medlemmene har for anledningen tatt navna Egilem, Rocka-Lars og Syltemester Tøy. Som parodi er den ganske vellykka, men historien om nissen som går rundt med selvmordstanker er ikke morsom nok til at jeg gidder å høre den mer enn en gang. En Sang Om Giverglede og Nestekjærlighet er noe mer grisete. Lars Lønning oppfordrer kvinner til å gi mer av seg selv (ja, av kroppen) nå i julestria. Jeg fniser litt innimellom her også, men det er langt til hiksting og klapping på låra.

Julenissens Testamente når ikke opp til samme nivå som en del tidligere Duplex-utgivelser. Skyldes det kanskje hastverksarbeid, eller er de kanskje litt lite kritiske til hva de selv gir ut. Det blir nok ingen julehit av dette, nei.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

Sigur Rós - Takk
Pink Mountaintops - Outside Love