cover

Pause

Four Tet

CD (2001) - Domino / Universal / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Americana / Post-rock / Avant rock / Elektronisk

Spor:
Glue of the World
Twenty three
Harmony one
Parks
Leila came round and we watched a video
Untangle
Everything is alright
No more mosquitos
Tangle
You could ruin my day
Hilarious movie of the 90s

Referanser:
Macha
Boards of Canada
Matmos

Vis flere data

Se også:
Rounds - Four Tet (2003)
Everything Ecstatic - Four Tet (2005)
There Is Love in You - Four Tet (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Inspirert, men litt uferdig samling av godt låtmat

Pause vil to eller flere ting på en gang.

Four Tet er London-baserte Kieran Hebden. 23 år bamle Hebden har tidligere gitt plater som Fridge, og en 7" under pseudonymet Joshua Falken. Pause består hovedsaklig av samples og opptak han har gjort ute i felten.

De fleste kuttene har en fiksert groove som basis, oppå dette ligger det et lag av manipulerte gitarer og miljølyder. Pause har et svært moderne sound som nikker i flere musikalske retninger, der det tidvis beveger seg nær det klassiske Bristol-soundet fra tidlig 90-tall, Kraut, Hip Hop - vennlige beats, post-rock (Gastr del Sol) og frijazz. Det betyr også at dette er en melodiøs reise. Det generelle inntrykket er at Hebden er en søkende person, han nevner Alice Coltrane som en inspirasjonskilde, men jeg vil ikke si at han på noen måte tipper over i "new age" selv om Pause tenderer i den retningen også. Dette er spennende fordi det spriker i så mange retninger, samtidig som det er kompakt og har en klar signatur.

Men det kan bli statisk noen ganger, noen låter får et litt følelsesløst preg når de ikke forandrer beat eller melodi fra start til slutt, som i Untangle. Det kan selvfølgelig være spennende, men det finnes ingen timekeepers a la Martin Ditcham (Talk Talk) eller Jaki Liebzeit (Can), som kan gjøre dette enda mer dynamisk.
No More Mosquitos er en sløy, groovy sak der rytmen høres ut som en bearbeidet versjon av Cans You Do Right, og kunne like gjerne fått en plass på Sacrilege (remix-tributten til Can). Den faller også litt sammen fordi den er såpass statisk. Men det viser ihvertfall at Hebden har referansene i orden.

Hebden: When I'm the countryside I want to hear electronic music. When I'm in town I want to hear live music. I want the sound to contradict the visuals a lot of the time.
Godt statement, man vil veldig ofte det motsatte av den tilstanden man er i eller et annet sted enn det man er på, men Pause kunne tjent på å være en smule fastere i fisken.

Når jeg hører Pause har jeg lyst til å høre annen musikk eller gå en tur, ikke fordi Pause ikke holder mål, men fordi den inspirerer til andre tilstander.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo