cover

N-Plants

Biosphere

CD (2011) - Touch / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Ambient / Psykedelia / Techno / Friform

Spor:
Sendai-1
Shika-1
Joyo
Ikata-1
Monju-1
Genkai-1
Oi-1
Monju-2
Fujiko

Referanser:
alva.noto
Bleeding Heart Narrative

Vis flere data

Se også:
Patashnik - Biosphere (1994)
Cirque - Biosphere (2000)
Wireless - Live at the Arnolfini, Bristol - Biosphere (2009)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Melankolsk optimistisk

Med profetiske følere svever Biosphere ut i eteren, søkende etter nye horisonter.

17. februar var Geir Jenssen (aka Biosphere) sitt siste album N-Plants ferdig.

N-Plants har en vakker og avslappende atmosfære, til tross for en urovekkende rastløshet som ligger til bunns. Inspirasjonen til utgivelsen er Japans økonomiske vekst i etterkrigstiden, med et sterkt fokus på landets atomkraftverk. Låtene er døpt etter japanske atomkraftverk, og som Geir Jenssen selv skriver på www.touchmusic.co.uk, så er låtene deres lydspor. Jenssen sier lyden omhandler arkitekturen, plasseringen, og den overhengende fare for ødeleggelse. Noe som han er opptatt av er det finurlige ved å plassere atomkraftverk i områder frekventert av jordskjelv, og så nærme havet i et land hvor tsunamier ofte braser innom. Det hele virker nesten profetisk med tanke på den tragiske katastrofen Japan nå nylig opplevde.

Lyden på N-Plants skaper en leken og kjølig atmosfære, akkompagnert av Biospheres lunefulle varme. Den futuristiske lydbølgen Jenssen presenterer bærer dette godt, med en sonisk kvalitet som om fra et instrumentalt atomkraftverk. De tonale utspringene stiger og stiger, messende lag av synther, lette rytmer spretter stadig stødig på lydlandskapet, et isende, skurrende og glødende tak av elektrisitet, nervøse alarmer, japanske monologer, som holdes i tråd med et avmålt men ekstatisk mål.

Dette er et godt gjennomført album. Biosphere har evnen til å dra deg ut på en reise i psyken med både dystre og lystre inntrykk, uten å ty til sorte lunder. Med andre ord er det en unik reise. Konteksten som Geir Jenssen valgte å skape dette albumet i, beveger Biosphere videre ut i den futuristiske eteren, og setter opp enda en ny flaggpost.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Paganus - Skogsrock

(Earthwood)

Paganus' kraftige, men klare øko-folk-rock brygg oppmuntrer villmennesker til ringdans i solsirkler over hele Skandinavia.

Flere:

Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999
Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet