cover

Between

Vetiver

CD-EP (2005) - DiCristina / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Frifolk

Spor:
Been So Long
Save Me a Place
Busted (Brokedown Version)
Maureen
Belles

Referanser:
Devendra Banhart
Espers
Currituck Co.

Vis flere data

Se også:
Vetiver - Vetiver (2004)
To Find Me Gone - Vetiver (2006)
Thing of the Past - Vetiver (2008)
Tight Knit - Vetiver (2009)
The Errant Charm - Vetiver (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mellom to

Fristende EP fra Vetiver. Fem spor samlet, ikke skrapet, sammen.

Denne 15 minutter korte EPen er som tittelen antyder mest ment som et slags mellomspill, en teaser mellom Vetivers (Andy Cabic) debutalbum og hans kommende langspiller. Her serveres vi fem spor tatt opp litt rundtomkring; i stua, fra radioen og live. Det er vel rimelig å anta at Vetiver med denne ønsker å legge en slags kurs fremover. Hvis så er tilfelle kan vi nok se frem til en hyggelig sak. Debuten var en fin vise/folkplate hjulpet frem av blant andre Devendra Banhart, Joanna Newsom og Hope Sandoval. Hvem som spiller her er ikke greit å si (det er ingen credits), men stemningen er i hvert fall ikke mindre løs og tilbakelent, helt uformell og ganske så nedstrippet. I hovedsak akustisk fremført, med noe fløyter og kor hist og her. Vetiver kretser et sted rundt Espers, Devendra og Iron & Wine i stilen, nikker forsiktig mot 60-70-talls artister som Incredible String Band, Gram Parsons og The Byrds. Det betyr mindre far out psykedelia, mer leirbål og ildfluer. En nydelig cover av Fleetwod Mac overskrider grensene til softrocken, en sløy samsang i batikkfarger. Aldeles nydelig med andre ord. Busted sklir inn mot Flying Burrito Brothers sitt nærområde. Liveversjonen av Maureen er også en countryfarget vise, med fin ambiens fra lokalet som gir den en intim stemning. Det blåser en pastoral bris også over sedate Belles (radioopptak) som runder av denne korte smakebiten på nydelig vis.

Akkurat som sin gode venn og partner Devendra Banhart ser det ut til at Cabic lar skjegget gro og lar blomsterfargene komme til syne under vesten i stadig større grad. Han er ikke så original som sin makker, men deler noe av den henslengte, nærmest uimotståelige sjarmen. Man gleder seg til en mer utviklet plate senere i år!

comments powered by Disqus

 Trond Christian
2005-07-13Quart-konsert

hvor kjøpte du denne plata egentlig? jeg fikk tak i den på devendra banhart-konserten, som forøvrig var en fantastisk konsert, og var i begrenset opplag, og også en tour-cd.
var du kanskje der du også? hvis du var der, var du sannsynligvis også på magnolia elec co-konserten også. kanskje kommer det snart to anmeldelser av de konsertene?

Red. Hammers
2005-07-13re:Quart

Hei Trond Christian,
denne platen har kommet oss i hende via den fine svenske distributør dotshop.se.
Når det gjelder Quart, så prioriterte undertegnede Accelerator i Göteborg, også med blant andre Devendra og Magnolia. En liten tekst er lagt ut om denne kvelden, under "artikler".

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo