cover

This Smells Fishy

The Rooph

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retropop / Powerpop

Spor:
Not That Nice
My Doll: Rock'n'Roll
Spacedog
Francesca In the Sunset

Referanser:
Brainpool

Vis flere data

Se også:
These Are Memories - The Rooph (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Retroloid

En friskt tilskudd til det trønderske rockemangfoldet, denne gangen med et popsnev eller to.

Denne kvartetten fra Trøndelag foretrekker musikk fra det de ser som rockens gullalder (60- og 70-tallet) framfor mer moderne saker. Likevel høres de ut som et moderne rockeband med et bein i fortida. De fire låtene på This Smells Fishy er på ingen måte gammeldagse, selv om de nok er litt tilbakeskuende. I mangel på bedre referanser kommer jeg til å tenke på skiva Stay Free med svenske Brainpool.

The Rooph viser klare talenter som låtskrivere på debuten. Det svinger brukbart hele veien og de fire låtene er behagelige å høre på, og rockelåtene er ispedd en behagelig mengde popkrydder. EPen viser spilleglede og entusiasme, selv om de kunne ha trøkka til litt mer. I Spacedog drar de på litt ekstra og beveger denne anmelderens rockefot.

Med This Smells Fishy viser bandet at de har noe på gang. De bringer på ingen måte noe nytt til torgs, men finner sin plass blant unge og håpefulle norske band. Et enda mer gjennomarbeidet produkt vil antagelig fortelle mye om hvor denne gjengen er på vei. I mellomtiden kan denne lille saken være artig å låne øre til.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Ghostface Killah - Bulletproof Wallets
MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving