cover

As You Ride Through

Bandkind

CD-EP (2001) - Pale Horse

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock / Poprock

Spor:
Cold
I'm Scenic
All the Way Now
Pretty Silly
Ignition

Referanser:
10 000 Maniacs
Björk
PJ Harvey
Rex Rudi

Vis flere data

Se også:
Look Away, Kids - Bandkind (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Some kind of Bandkind

Det hviler noe schizofrent over Bandkind og deres første EP.

Denne oslokvartetten debuterer med en femspors EP og har medlemmer med erfaring fra blant andre Rex Rudi. Mest fremtredende er Elisabeth Hatlenes som for meg er et ukjent navn, men som innehar en bærekraftig vokal.

Det starter veldig bra. Cold er en duvende og atypisk pophit, med mye rytmebrudd og spenning i løpet av snaut fire minutter. Velspilt og utfordrende popmusikk har vi ikke for mye av her i landet. Det samme gjelder for andresporet, og platens beste låt I'm Scenic, som kombinerer et funky beat med et flytende poprefreng: "It's not against the law/ to enjoy the view/ I'm Scenic..." synger Hatlenes forførende, avbrutt av en kort gitarsolo som bærer rett over i et pumpende break; fiffig og fengende poppunk.

Fra tredjesporet daler det noe, og de klarer ikke å holde samme intensitet som i de to første sporene, Det tenderer til å gli over i et funky blueslignende driv som ikke er helt heldig. Dette bærer resten av platen, og jeg kunne nok ønske at de hadde guffet opp innimellom, da det fungerer veldig bra på de to første sporene.

Bandet har tydeligvis lagt ned mye jobbing med dette utstillingsvinduet, og det verste ankepunktet jeg kan komme med er at fem låter er i meste laget denne gangen. Det holder, nesten helt til mål.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Ghostface Killah - Fishscale

(Def Jam)

Vår mann setter et par pils på at Ghostface har levert det feteste New York-albumet i 06.

Flere:

Jaga Jazzist - One-Armed Bandit
Bonnie Prince Billy - Beware