cover

Cigars

Rockettothesky

CD-EP (2006)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Lo-fi / Singer/songwriter / Folkpop

Spor:
Cigars
I Stepped On a Toothbrush
A Cute Lovesong
God Is Underwater

Referanser:
Marit Larsen
Björk
Kate Bush
Joanna Newsom
CocoRosie
The Sundays
Cocteau Twins

Vis flere data

Se også:
Medea - Rockettothesky (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Eterisk vakker folkpop

Rockettothesky besitter en elegant og lindrende kraft.

Jenny Hval vil ikke sammenlignes med landets mange ensomme sangerinner. Derfor opererer og opptrer hun heller med navnet Rockettothesky enn under sitt eget navn.

Hvals musikk er også befriende annerledes enn det meste annet i norsk musikk, og besnærende vakker. Hun synger med sårbar følsomhet og sprudlende kraft.

Låtene er lekne og velutviklede. Musikken er mange ganger lavmælt og stille, men likefullt vital og levende. Rockettothesky bryter ut av de mest opplagte vers-refreng-vers arrangementer, men er likevel ganske så fengende og direkte.

Hun vil garantert gi meg et slag over fingrene for dette; men de eneste vokale sammenligningene jeg kan komme på er The Cranberries Dolores Riordan (men ikke fullt så nasalt vrinskende som Riordan kan være) og Elisabeth Frazer fra Cocteau Twins. Hval synger med en svøpende, sensuell følsomhet og med operatisk sikkerhet og eggende lekenhet.

Musikken til Rockettothesky henter også inspirasjon fra de britiske øyer og australsk musikk. Aner vi et øre for eterisk popmusikk som The Sundays, The Cocteau Twins? På debutalbumet To Sing You Apple Trees finner vi en hyllest til den avdøde The Associates-vokalisten Barrie For Billy MacKenzie.

Også Rockettothesky besitter en slik elegant og lindrende kraft. Tekstene hennes handler blant annet om begjær, eller to elskede som glir inn i en symbiose som gjør det vanskelig å skille de fra hverandre, og dermed for det lyriske jeg å finne seg selv og sin identitet. Tekstene er ikke lukkede størrelser, hun lar det bli igjen elementer som lytteren selv må tolke.

Dette er fire låter som gir mersmak og bærer bud om det som skulle komme i 2006.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Mormones - Guide To Good And Evil

(Trust Me)

Opplandsk minimalisme som burde åpne for internasjonal anerkjennelse.

Flere:

Devendra Banhart - Cripple Crow
Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki