cover

Weep

Books Lie

CD (2002) - Coalition

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardcore

Spor:
Honkified Nightmare
Oh So Pretty Apolitical And Really Fucking Irrelevant
Bobby's Got A Nosebleed
More Concept Than Conscience
Letter To My Psychiatrist
Fried Chicken And Exorcisms
Weep
Death Of An American Badass
It Doesn't Take A Brain Surgeon
101 Dumb Notions
Fire Is Free
Thoughts On Fucking
They Call It Criminal

Referanser:
JR Ewing
The Murder City Devils

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Krampecore

God galskap fra Brooklyn. Work-out-musikk for spastiske unger med adferdsproblemer.

Books Lie er inspirerte av gammel New York-hardcore, men ender selv opp med å høres ut som en avart av den retningen norske JR Ewing beveger seg i. De er riktignok et hakk mindre kaotiske. Weep er likevel ei brutal og spennende skive. Vokalen er herlig desperat og voldsom. Dette er musikk som ikke står stille, den spretter rundt og er mange steder på en gang.

Låtene er i blant skilt ved hjelp av noen overraskende spor som må kunne sees som introer og mellomspill. Noen av disse minner mest om elektronika. Sporet Fire Is Free er noe så underlig som latino-støy-indie. Ellers ligger aggresjonen i tjukke lag. Et godt, konstruktivt sinne man blir oppstemt av. Det er tross alt hardcore-låtene som er de interessante delene av plata.

I Letter To My Psychiatrist og et par andre høres de ut som et tidlig Murder City Devils, selv om dette hovedsakelig skyldes den sinte vokalen. Bandet har visstnok skiftet ut vokalisten etter denne innspillingen, så det kan jo hende at uttrykket er noe annerledes neste gang man støter på dette bandet.

Denne gjengen er et godt stykke unna streit punk. Den bør sikkert gå noen runder i spilleren før man finner fram gliset. Tekstene er derimot ikke til å glise av da de er sure oppstøt om psykiske problemer, terapi og alt som måtte irritere bandet. Dette fungerer likevel godt når man har behov for å få ut en stor dose aggresjon. Den er i alle fall et herlig avbrekk i mengden av intetsigende rock.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Deathprod - Deathprod

(Rune Grammofon)

Denne boksen presenterer et flott utvalg av Helge Stens produksjoner, og skisserer et bilde av en obskur, men viktig figur i norsk musikk.

Flere:

Robert Normann - The Definitive Collection 1938-41, Vol.1
Diverse artister - If I Make It Through Christmas